Mobile

Search : Selangor News   Page 1    Persempadanan semula: Lagi bantahan dikemukakan Selangor kepada SPR - Selangorkini -

OLEH SABIRAH AZIZ SHAH ALAM, 14 FEB: Sebanyak tujuh lagi bantahan dikemukakan Selangor terhadap Syor Kedua Kajian Persempadan Negeri, di Pejabat Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Selangor, hari ini. ..Kuala Selangor, model projek ESC kelip-kelip Asia Tenggara - Selangorkini -

OLEH ERMIZI MUHAMAD KUALA Selangor, 14 FEB : Destinasi pelancongan Kelip-Kelip Kampung Kuantan dipilih sebagai model projek pembangunan Asean Environmental Sustainable Cities (ESC) yang dibiayai sepenuhnya ..

PPBM Youth slams government over Israeli .. - FMT - 14/02

Selangor PPBM Youth chief Adhif Syan Abdullah says Israel's participation in the WUF forum is an insult and betrayal of the Palestinian people.Azmin bertolak ansur dengan PAS demi rakyat - Keadilandaily -

Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mempertahankan hubungan dengan PAS di Selangor sehingga pilihan raya umum akan datang kerana mandat yang diberikan rakyat pada Pilihan Raya Umum ke-13. Memetik wawancara ..

Azmin: No more tolerating PAS in Selangor - Mkini - 14/02

MB says in interview that his days of exercising 'restraint' with PAS in the state are over.

Pemandu: Fear of crime level in Selangor .. - FMT - 14/02

The 37% PCI recorded by Selangor is second only to Penang's 33% and much lower than the target 54.9%.

Nak tahu saya masih berbisa atau tak, .. - M-Chronicle - 14/02

SHAH ALAM Nak tahu saya masih berbisa atau tidak, tunggulah saya punya penumbuk saya ini, demikian kiasan Tan Sri Muhammad Muhd Taib ..

30,000 bantah persempadanan semula di .. - FMT - 13/02

Bersih 2.0 dan PH menyerahkan bantahan terhadap syor persempadanan semula kawasan pilihan raya di negeri itu kepada SPR.Fokus pertahankan Selangor – Dr Xavier - Keadilandaily -

Pengerusi Jawatankuasa Pilihan Raya Pakatan Harapan Selangor, Dr Xavier Jayakumar menyeru semua pihak dalam gabungan pembangkang di negeri itu agar kekal fokus untuk mempertahankan Selangor dalam pilihan raya umum ke-14. ..

Lagi 200 bantahan syor persempadanan semula .. - Selangorkini - 13/02

OLEH ERMIZI MUHAMAD SHAH ALAM, 13 FEB: Jawatankuasa Pilihan Raya Pakatan Harapan (PAKATAN) Selangor menyerahkan 200 bantahan terhadap Syor Kedua Kajian ..

30,000 object to redelineation in Selangor - FMT - 13/02

Bersih and PH hand over objections to the proposed redelineation of electoral boundaries to the Election Commission.

Air percuma: Kesan negatif kepada negeri - Tranungkite - 13/02

KUALA LUMPUR 10 Feb. Langkah kerajaan negeri Selangor di bawah kepemimpinan Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali memberi bekalan air percuma ..DAP Adalah King Maker Pakatan Harapan PAS Selangor - Tranungkite -

AIDCNews -12/02/18 -DAP adalah king maker (pembuat keputusan) Pakatan Harapan (PH), sebab itu PAS tidak boleh bekerjasama dengan gabungan pembangkang itu, kata Timbalan Pesuruhjaya III PAS negeri, Ustaz ..

Azmin Beri Amaran Kepada PPBM Agar Tidak .. - Tranungkite - 13/02

KUALA Selangor: Pemimpin Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) tidak sepatutnya bercakap secara terbuka rasa tidak puas hati jika ada sebarang masalah dalam ..Selangor urged to do more to protect fire flies in Kuala Selangor - Yahoo -

HARAPAN: Lebih 20 kerusi di Selangor lagi jadi rebutan - Tranungkite -

Pakatan Harapan (HARAPAN) Selangor masih belum selesai dalam rundingan agihan kerusi di negeri itu untuk pilihan raya umum akan datang.

SPRM digesa siasat dakwaan rasuah libatkan .. - FMT - 12/02

Pengerusi Nadi Rakyat Sungai Besar berkata pihaknya berharap perkara itu disiasat kerana melibatkan kepentingan rakyat Selangor.

NGO minta SPRM siasat dakwaan rasuah .. - Mkini - 12/02

Berkaitan tender penganjuran Ekspo Raya Aidilfitri 2016 di Sungai Besar, Selangor seperti didakwa Chegubard.

Pakatan Harapan still deadlocked on 21 seats .. - FMT - 12/02

Seat distribution talks will resume after the Chinese New Year, says Selangor PH elections director Dr Xavier Jayakumar.IKTISASS terima peruntukan RM7 juta - Selangorkini -

OLEH SYAZWANI SUFIAN SHAH ALAM, 12 FEB: Program Inisiatif Kemahiran Teknikal dan Iktisas Smart Selangor (IKTISASS) menerima peruntukan sebanyak RM7 juta daripada Kerajaan Negeri bagi melahirkan pekerja terlatih Industri 4.0 dengan ..

Selepas 2 jam mesyuarat, 21 kerusi belum .. - FMT - 12/02

Pengarah Pilihan Raya PH Selangor, Dr Xavier Jayakumar berkata, 35 daripada 56 kerusi DUN sudah dimuktamadkan sebelum ini.Azmin jemput Najib bertanding Parlimen Selangor - Keadilandaily -

Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali menjemput Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk bertanding di mana-mana kerusi Parlimen Selangor dalam pilihan raya umum akan datang jika BN berani untuk menguji ..Penjenamaan semula YES kepada IKTISASS ke arah Smart Factory 4.0 - Selangorkini -

OLEH SYAZWANI SUFIAN SHAH ALAM, 12 FEB: Pusat Pembangunan Tenaga Manusia Selangor (SHRDC) melakukan penjenamaan semula Youth Enhancement Strategy Selangor (YES) kepada Program Inisiatif Kemahiran Teknikal ..Sektor perkilangan sumbang RM3.05 bilion jumlah pelaburan Jan-Sept 2017 - Selangorkini -

OLEH NORHAYATI UMOR SHAH ALAM, 12 FEB: Sejumlah RM3.05 bilion atau 64 peratus daripada jumlah keseluruhan pelaburan di sektor perkilangan Januari hingga September tahun lalu, disumbangkan oleh lima ..Perkukuh pelaburan negeri, Invest Selangor proaktif hadapi cabaran - Selangorkini -

OLEH NORHAYATI UMOR SHAH ALAM, 12 FEB: Komited memperkukuhkan pelaburan negeri, agensi promosi pelaburan, Invest Selangor Berhad (Invest Selangor), optimis mencapai sasaran pelaburan tahun ini walaupun ..

Sultan berkenan hadiri pementasan Teater .. - Selangorkini - 12/02

KUALA LUMPUR 12 FEB: Duli Yang Maha Mulia Sultan (DYMM) Selangor Sultan, Sharafuddin Idris Shah Alhaj berkenan menyaksikan pementasan Teater Muzikal Ola ..

MB bakal selesaikan satu lagi masalah legasi .. - Selangorkini - 11/02

OLEH NAZLI IBRAHIM KUALA Selangor, 11 FEB: Kerajaan Negeri akan menyelesaikan satu lagi masalah legasi peninggalan Kerajaan Umno- Barisan Nasional (BN) ..

Azmin cadang Najib sertai Shahrizat, Tiong .. - Selangorkini - 11/02

OLEH NAZLI IBRAHIM KUALA Selangor, 11 FEB: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak disarankan supaya mengikut jejak langkah Ketua Wanita Umno, Tan Sri ..

Najib sokong Stadium Shah Alam diserah .. - FMT - 11/02

Ia selepas Pengerusi Umno Selangor, Noh Omar yang mengulangi janjinya untuk menyerahkan SSA kepada FAS, jika BN berjaya menawan negeri itu pada PRU14.

BN can't cheat in the election, says Najib - Mkini - 11/02

'If we had cheated, BN would not have lost Selangor, Penang and Kelantan,' adds PM.

'Belia Selangor terabai selepas kekalahan BN' - Mkini - 11/02

Menurut Noh, kemudahan golongan belia di Selangor ditarik balik kerajaan negeri sehingga belia menjadi pelarian di negeri sendiri.

Kuala Selangor bakal jadi zon perniagaan dan .. - Selangorkini - 11/02

OLEH NAZLI IBRAHIM KUALA Selangor, 11 FEB: Pembangunan di Kuala Selangor dijangka semakin pesat dalam tempoh beberapa tahun lagi dengan taman-taman ..

SPRM: Hanya Selangor belum tandatangan Ikrar .. - FMT - 11/02

SPRM berharap boleh mendapatkan satu tarikh sesuai untuk kerajaan Selangor menandatangani ikrar berkenaan sebelum PRU14.

IBR: Kenapa S'gor harus berbeza dari negeri .. - Mkini - 11/02

Bagaimanapun Dzulkifli optimis Selangor akan menandatangani IBR sebelum PRU.

Azmin: Demokrasi ialah proses kecoh, PPBM .. - FMT - 10/02

Pengerusi PH Selangor, Azmin Ali berkata, jika rundingan sekurang-kurangnya 80 hingga 95% kerusi dapat diselesaikan, ia satu kejayaan besar dan mungkin ..'PPBM may not likely contest in Selangor' - Yahoo -Kampung Melayu Sungai Buloh diisytihar Hab .. - Selangorkini - 10/02

OLEH NAZLI IBRAHIM SUNGAI BULOH, 10 FEB: Kampung Melayu, Sungai Buloh diisytiharkan sebagai Hab Floris Selangor ekoran perkembangan pesat perusahaan ..

Jangkaan pencapaian PRU14 PAS Selangor - Harakahdaily - 10/02

KUALA LUMPUR: Ketua Penerangan PAS Negeri Selangor, Ustaz Hasbullah Mohd Ridzwan menjangkakan PAS Selangor mampu mengulangi pencapaian yang lebih baik pada ..

Pemuda BERSATU pula dakwa ditawar dedak - Mkini - 10/02

Dua pemimpin Pemuda BERSATU Selangor mendakwa ditawar wang dan pekerjaan jika meninggalkan parti.

Selangor pegang prinsip demokrasi, semua .. - Selangorkini - 10/02

OLEH NAZLI IBRAHIM HULU KELANG, 10 FEB: Kerajaan Negeri berpegang kepada prinsip demokrasi dalam menyalurkan peruntukan kepada wakil rakyat demi menghormati ..

Sindiket penyeludupan migran rentas sempadan .. - Mkini - 10/02

Dengan penahanan 13 orang dalam operasi bersepadu di sekitar Melaka, Selangor dan Kuala Lumpur.BERSATU masih terbuka untuk berbincang - Azmin - Tranungkite -

Menteri Besar Selangor Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Selangor masih terbuka untuk berbincang soal pembahagian kerusi di Selangor.

Beku peruntukan: Tak perlu jumpa sultan, .. - FMT - 9/02

Menteri besar Selangor berkata mana-mana Adun yang mempunyai masalah boleh berjumpa dengannya atau pegawai daerah.Kerajaan Negeri sumbang RM550,000 kepada surau dan masjid di Ukay Perdana - Selangorkini -

OLEH NAZLI IBRAHIM BUKIT ANTARABANGSA, 9 FEB: Kerajaan Negeri melalui Pemerbadanan Menteri Besar Selangor (MBI) menghulurkan sumbangan bernilai RM550,000 kepada 11 surau dan masjid, di Ukay ..

DAP Ada Peluang Rebut Jawatan MB Selangor - Tranungkite - 9/02

KUALA LUMPUR: Ketegangan yang tercetus antara Parti Amanah Negara (PAN) dengan PKR memberi kelebihan kepada DAP yang sememangnya tidak mahu melihat Timbalan ..Revolusi baru bakal lonjak Selangor - Selangorkini -

OLEH NORHAYATI UMOR SUBANG, 9 FEB: Selangor bersedia melaksanakan inovasi baru menerusi Internet of Things (IOT), Revolusi Perindustrian Keempat (industri 4.0) dan industri teknologi kewangan (fintech) mulai tahun ini bagi melonjakkan ..

MB: BERSATU masih terbuka untuk berbincang - Mkini - 9/02

Ia susulan BERSATU Selangor yang tidak mengiktiraf persetujuan yang dicapai dalam mesyuarat 7 Februari lalu.

PPBM Selangor setuju teruskan perbincangan .. - FMT - 9/02

Pengerusi Pakatan Harapan negeri itu berkata Pengerusi PPBM Selangor setuju meneruskan perbincangan pengagihan kerusi DUN semalam.

Pelik Azmin Ali Tak Balas SMS Saya, Kata .. - Tranungkite - 9/02

SABAK BERNAM: PAS Selangor mendakwa Menteri Besar Datuk Seri Mohamed Azmin Ali sehingga kini mengambil sikap membisu dan tidak membalas khidmat pesanan ..Rakyat nak Azmin kekal pimpin Selangor - Selangorkini -

OLEH SYAZWANI SUFIAN GOMBAK, 9 FEB: Kebanyakan rakyat Selangor menginginkan Dato Menteri Besar, Dato Seri Mohamed Azmin Ali, terus memerintah negeri itu selepas melihat prestasi kewangan dan pentadbiran yang kian ..MB: Tak sekat peruntukan Ahli Dewan Negeri PAS - Selangorkini -

OLEH SYAZWANI SUFIAN AMPANG, 9 FEB: Dato Menteri Besar, Dato Seri Mohamed Azmin Ali, menafikan dakwaan Kerajaan Selangor menyekat peruntukan Ahli Dewan Negeri (ADN) PAS, di negeri itu. Mohamed Azmin berkata, Kerajaan ..

PPBM Berkeras Bertanding 12 Kerusi DUN Di .. - Tranungkite - 9/02

SHAH ALAM - Kemelut pengagihan kerusi Pakatan Harapan di Selangor dilihat semakin ketara apabila Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Selangor berkeras ..

Faktor etnik, calon tempatan diutamakan .. - Amanahdaily - 9/02

KUALA Selangor: Bagi memastikan Pakatan Harapan (PH) merampas Parlimen Kuala Selangor faktor boleh menang calon tempatan dan etniknya perlu diambil kira di ..

Husband-and-wife team caught for breaking .. - FMT - 8/02

They had been involved in such crimes in Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Selangor, Kuala Lumpur, Perak, Kedah and Penang since 2015.BERSATU Selangor: Lebih 12 boleh, kurang tidak - Tranungkite -

Pertemuan pemimpin Pakatan Harapan (HARAPAN) Selangor semalam menampakkan sedikit perkembangan apabila dikhabarkan ada persetujuan dicapai sesama parti.

Selangor PPBM rejects seat negotiations with .. - FMT - 8/02

Party was set up to compete with Umno, so we want to contest 12 state seats currently under Umno, says Selangor PPBM leader.

PPBM Selangor tegas mahu 12 kerusi DUN, .. - FMT - 8/02

PPBM ditubuhkan untuk bersaing dengan Umno dan kerana itu mereka mahu meletakkan calon di 12 kerusi parti Melayu itu.

Selangor ada pelan rungkai kemelut wanita - Selangorkini - 8/02

OLEH ERMIZI MUHAMAD SHAH ALAM, 8 FEB: Kerajaan Negeri giat melaksanakan Pelan Tindakan Khas 2017-2020 bagi menyelesaikan isu pertindihan dan tanggungjawab ..

IWB anjur seminar wanita galak keseimbangan .. - Selangorkini - 8/02

OLEH ERMIZI MUHAMAD SHAH ALAM, 8 FEB: Penganjuran Seminar Keseimbangan Hidup Bekerjaya yang dijayakan Institut Wanita Berdaya (IWB) Selangor mampu ..

'Nasib HARAPAN tuhan saja yang tahu' - Mkini - 8/02

WAWANCARA l Apa pun isu yang melanda HARAPAN, khususnya di Selangor, bukan lagi masalah PAS.

I’m not standing in GE14, don’t .. - FMT - 7/02

Former Selangor MB says he has no ulterior motive in supporting PAS in the state.Dr M wants Mukhriz to be Selangor MB, Umno leader says - Yahoo -Selangor PH agrees on 35 of 56 seats in .. - FMT - 7/02

PH Selangor secretary Zuraida Kamaruddin expressed satisfaction with the progress made, saying the parties will strive to settle the distribution of all the ..

Khalid: PAS Selangor usah bertingkah - Mkini - 7/02

Sokongan diberi kepada parti itu tidak mengharapkan balasan, sebaliknya kerana melihat mereka membuat kebajikan tanpa rasa takut.

Harapan masih ‘berebut’ 21 .. - M-Chronicle -- [GC] - 7/02

Keputusan pembahagian kerusi bagi Dewan Undangan Negeri Selangor (DUN) di kalangan parti Pakatan Harapan (HARAPAN) tidak menunjukkan perkembangan ketara hari ..PH Selangor: Kekal 31 kerusi asal, bincang 4 kerusi baru - FMT -

Timbalan Pengerusi DAP Gobind Singh berkata rundingan yang berjaya diselesaikan adalah kerusi asal yang ditandingi PKR, DAP dan Amanah pada PRU13.

HARAPAN masih 'berebut' 21 kerusi DUN .. - Mkini - 7/02

Hanya empat daripada 25 kerusi yang dituntut lebih daripada satu parti diselesaikan dalam mesyuarat hari ini.LZS salur bantuan pendidikan RM28.2 juta - Selangorkini -

OLEH HAFIZAN TAIB SHAH ALAM, 7 FEB: Lembaga Zakat Selangor (LZS) menyalurkan bantuan RM28.2 juta bagi sesi persekolahan tahun ini kepada 49,773 anak asnaf fakir miskin di seluruh Selangor. Dalam kenyataannya, LZS memaklumkan ..

Khalid tolong kita - Tranungkite - 7/02

PADA makan selesai Fastaqim 2.0 Selangor di Shah Alam 21 Januari, saya duduk semeja sebelah Sehak. Di sebelahnya Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang. Selalunya bila ..
News Buzz    Tony Pua fails to lift injunction over 'defamatory .. - FMT
The Malaysian Insight Tony Pua fails to lift injunction over 'defamatory video' Free Malaysia Today We take judicial notice that the AG had cleared the respondent (Najib) after investigations by police, Bank Negara, Malaysian Anti-Corruption Commission and the Public Accounts Committee (PAC) ..
News Maker    Malaysia's impending slowdown rattles Najib ahead of .. - Nikkei
Nikkei Asian Review Malaysia's impending slowdown rattles Najib ahead of election Nikkei Asian Review KUALA LUMPUR -- Malaysia's economy grew 5.9% year-on-year in 2017, but the outlook may not be so rosy for 2018, as many analysts predict a slowdown that would present a challenge for Prime ..
World    Netanyahu says police report on fraud claims 'like .. - Theguardian
The Guardian Netanyahu says police report on fraud claims 'like Swiss cheese' The Guardian Benjamin Netanyahu is caught up in three cases of alleged bribery and misconduct. Photograph: Jack Guez/AFP/Getty Images. Benjamin Netanyahu has described a police report into allegations of bribery and ..
Business    Fuel prices 'way down' across the board - Malaysiakini - Mkini
The Star Online Fuel prices 'way down' across the board Malaysiakini As Malaysians prepare for the balik kampung rush for the Chinese New Year celebrations on Friday, they can expect more bang for the buck when they fuel up, with fuel prices going way down, starting midnight. According to the ..
Tech    Valentines Day: Best smartphones that you could gift .. - Ibtimes
International Business Times, India Edition Valentines Day: Best smartphones that you could gift your loved ones on this special day International Business Times, India Edition There's absolutely nothing more special than that smile that comes up on your lover's face when you express your love ..
Tech Hack    Love letters from a Black Hat to all the fools on the .. - Helpnetsecurity
Help Net Security Love letters from a Black Hat to all the fools on the Internet Help Net Security Too bad hundreds of millions of Myspace passwords leaked from a hack a few years ago, as well as credentials from countless other breaches. Bob's Myspace password was part of that data, which I ..
Wireless Mobile    Google's next Android overhaul is said to embrace .. - Scmp
South China Morning Post Google's next Android overhaul is said to embrace iPhone 'notch' South China Morning Post Developers will be able to integrate Google's voice-based technology inside their apps . The company has weighed integrating the search bar on the Android home screen with its ..
Tech Watch    Student Pictures Single Trapped Atom, Wins National .. - Newsweek
Newsweek Student Pictures Single Trapped Atom, Wins National Science Photography Prize Newsweek A graduate student has captured a photograph of a single atom suspended in an ion trap. The image, taken with an ordinary camera, has won a national science photography prize. David Nadlinger, who ..
Automotive Future    See The New BMW Z4 In Detail Thanks To Nearly 20 Spy .. - Motor1
Motor Trend See The New BMW Z4 In Detail Thanks To Nearly 20 Spy Shots Motor1.com The production-spec headlights were there, as were the fancy taillights, which could come with OLED technology as seen in the Audi TT RS. BMW's new take on the kidney grille is easily noticeable and is a subtle ..
Ads