Mobile

Search : Selangor News   Page 1    

Hannah Yeoh explains why she declined DAP .. - Mkini - 18/11

The Selangor speaker wants to focus on her otherduties within the party and Pakatan Harapan.

IPR terus disemarakkan di Selangor - Selangorkini - 18/11

OLEH AFIX REDZUAN HULU KELANG, 18 NOV: Dato Menteri Besar, Dato Seri Mohamed Azmin Ali berbesar hati meluangkan masa menyampaikan sumbangan dan Inistaitif ..

BN memang kerap tiru Selangor - Iskandar - Harakahdaily - 18/11

SUDAH menjadi kelaziman Kerajaan Persekutuan di bawah pentadbiran Umno Barisan Nasional meniru pelaksanaan dasar berkebajikan yang diperkenalkan Kerajaan ..

PAKATAN cemerlang dokong amanah rakyat - Selangorkini - 18/11

OLEH HAFIZAN TAIB BATU GAJAH, 18 NOV: Pentadbiran cemerlang di Selangor dan Pulau Pinang dengan menjaga kepentingan rakyat, adalah gambaran jelas PAKATAN ..

Selangor prihatin nasib wanita dalam IPR - Selangorkini - 18/11

OLEH HAFIZAN TAIB CHEMOR, 18 NOV: Kerajaan Selangor menjayakan agenda Inisiatif Peduli Rakyat (IPR) dengan berkesan untuk manfaat rakyat tanpa meminggirkan ..

Kejayaan Selangor bukti PAKATAN mampu tadbir .. - Selangorkini - 18/11

OLEH HAFIZAN TAIB CHEMOR, 18 NOV: Kejayaan Selangor mencapai pembangunan dan ekonomi yang baik menjadi bukti PAKATAN mampu mengambilalih pentadbiran ..

Kes Raymond Koh: Jais tak dedah identiti .. - FMT - 17/11

Pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) disoal peguam keluarga Raymond Koh mengenai serbuan di Gereja Methodist Damansara Utama 3 Ogos 2011.

72 NGO-I terima sumbangan MAIS - Selangorkini - 17/11

OLEH SHEEDA FATHIL SHAH ALAM, 17 NOV: Sebanyak 72 badan pertubuhan bukan Islam kerajaan (NGO-I) menerima sumbangan dana daripada Majlis Agama Islam Selangor (MAIS). ..

Jelajah negara kongsi kejayaan Selangor, .. - Selangorkini - 17/11

OLEH HAFIZAN TAIB CHEMOR, 17 NOV: Program penerangan diadakan KEADILAN di seluruh negara menjadi medan terbaik menyalur informasi kejayaan PAKATAN ..

Tengku Amir rasmi Smart Selangor Pavilion - Selangorkini - 17/11

OLEH LIZAWATI MADFA SHAH ALAM, 17 NOV: DYTM Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah berkenan merasmikan Smart Selangor Pavilion di Smart City Expo World ..

BN tiru dasar, bukti Pakatan berjaya tadbir .. - Selangorkini - 17/11

OLEH ERMIZI MUHAMAD SHAH ALAM, 17 NOV: Sudah menjadi kelaziman Kerajaan Persekutuan di bawah pentadbiran Umno Barisan Nasional meniru pelaksanaan dasar ..

MDHS mohon satu lagi laluan Bas Smart .. - Selangorkini - 17/11

OLEH LIZAWATI MADFA HULU Selangor, 17 NOV: Kerajaan Negeri diharap mempertimbang penambahan laluan baru Bas Smart Selangor, di kawasan pentadbiran Majlis ..

Sasar RM2.55 bilion, dapat RM2.95 bilion - Selangorkini - 17/11

OLEH LIZAWATI MADFA HULU Selangor, 17 NOV: Selangor berjaya mencatatkan pendapatan negeri berjumlah RM2.95 bilion, sekali gus melebihi sasaran RM2.55 bilion, ..

Menteri pusat tiru Selangor, hanya pandai .. - Harakahdaily - 17/11

KERAJAAN Pusat banyak meniru skim kebajikan yang telah lama di laksanakan oleh Kerajaan Negeri. Malah apa yang disebut oleh Menteri KPKT masih di ..

Ipoh hotel cancels PKR booking for Azmin meet - Mkini - 17/11

The Selangor MB claims the hotel was pressured to cancel and it could be politically motivated.

Temasya Silat Seni dan Warisan Selangor .. - Selangorkini - 16/11

OLEH SHEEDA FATHIL SHAH ALAM, 16 NOV : Temasya Silat Seni dan Warisan Selangor anjuran Perbadanan Adat Melayu dan Warisan Negeri Selangor (PADAT) menawarkan ..

Selangor gov't denies giving out free condoms - Mkini - 16/11

StateMB's pol sec says the poster being circulated about the purported scheme is slander.

Tiada kondom percuma untuk pemuda pemudi .. - Mkini - 16/11

Kerajaan Selangor menafikan akan memberikan kondom percuma kepada generasi muda.

MAIS lawat pelajar tajaan LZS di luar negara - Selangorkini - 16/11

OLEH SHEEDA FATHIL SHAH ALAM, 16 NOV: Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) terbang ke Mesir dan Jordan bagi melawat pelajar tajaan Lembaga Zakat Selangor ..

Sekolah agama: Selangor usaha penuhi .. - Harakahdaily - 16/11

KERAJAAN Selangor sentiasa berusaha meningkatkan perkhidmatan bagi memenuhi permintaan rakyat khususnya menambah bilangan sekolah agama, meningkatkan kualiti ..'Kedah budget deficit lower than in Selangor and Penang' - Kedah .. - Yahoo -Floods force evacuation in Changlun, Hulu .. - FMT - 15/11

Rising waters see more than 200 seeking refuge at relief centres in Kedah and another 93 in Selangor.

KEMASKINI: Amaran Cuaca Buruk - Selangorkini - 15/11

Dikeluarkan pada : 03:30pm pada 15 November 2017 KEMASKINI AMARAN : Ribut petir, hujan lebat berserta angin kencang di negeri Perlis, Kedah, P. Pinang, Perak (Daerah ..

Selangor catat 90.8% dalam PSRA 2017, naik .. - Selangorkini - 15/11

OLEH HAFIZAN TAIB SHAH ALAM, 15 NOV: Selangor mencatat pencapaian 90.8 peratus dalam keputusan Penilaian Sekolah Rendah Agama (PSRA) tahun ini dengan ..

MAIS: Geran lebih RM1.3 juta buat rumah .. - Selangorkini - 15/11

OLEH SABIRAH AZIZ SHAH ALAM, 15 NOV: Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) menyampaikan sumbangan geran kepada Rumah Perlindungan Al-Riqab (RPA) dan Rumah ..

Amaran Cuaca Buruk: Ribut Petir, Hujan Lebat .. - Selangorkini - 15/11

Dikeluarkan pada : 02:15pm pada 15 November 2017 Ribut petir, hujan lebat berserta angin kencang di negeri Perak (Daerah Hulu Perak, Kuala Kangsar, ..Peruntukan RM9.5 juta untuk pembangunan pantai - Harakahdaily -

KERAJAAN negeri menyalurkan peruntukan RM9.5 juta kepada Jabatan Pengairan dan Saliran Selangor (JPS) bagi kerja pembangunan pantai di seluruh Selangor, pada tahun depan. Penegrusi Jawatankuasa Tetap Infrastruktur, ..

Exco jemput ALP Amal Selangor ke sidang DNS - Harakahdaily - 14/11

AHLI Lembaga Pengarah Jabatan Amal Malaysia Negeri Selangor dan beberapa orang Komandan Amal Negeri hari ini menerima jemputan khas daripada Exco ..

Dakwaan Sulaiman, mesyuarat jawatankuasa .. - Selangorkini - 14/11

OLEH AFIX REDZUAN SHAH ALAM, 14 NOV: Speaker Dewan Negeri Selangor (DNS), Hannah Yeoh, akan memanggil semua Ahli Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai ..

9,124 pesawah dibantu ekoran tanaman .. - Selangorkini - 14/11

OLEH HAFIZAN TAIB SHAH ALAM, 14 NOV: Kerajaan Negeri memberikan bantuan kewangan kepada 9,124 pesawah di Selangor selepas hasil tanaman mereka dijangkiti ..Bantuan hampir RM1 juta untuk peserta AGROGEMS - Selangorkini -

OLEH HAFIZAN TAIB SHAH ALAM, 14 NOV: Kerajaan Negeri menyalurkan bantuan hampir RM1 juta kepada 65 peserta program Agro Generasi Muda Selangor (AGROGEMS) di Selangor, pada 2 dan tahun lalu. Exco Infrastruktur, Kemudahan ..Bawa isu tanah Kampung Sungai Yu ke SELCAT - Selangorkini -

OLEH AFIX REDZUAN SHAH ALAM, 14 NOV: Speaker Dewan Negeri Selangor (DNS), Hannah Yeoh disaran mempercepatkan siasatan melalui Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan Selangor (SELCAT) ..

Rancang bina Maahad Tahfiz Sains seluruh .. - Harakahdaily - 14/11

Selangor merancang untuk membina Maahad Integrasi Tahfiz Sains (MITS) di seluruh negeri bagi memenuhi keperluan pelajar mendapat pendidikan peringkat ..

Peruntukan RM30 juta laksana Skim Smart Life - Harakahdaily - 14/11

KERAJAAN Negeri Selangor telah memperuntukkan sejumlah RM30 juta bagi pelaksanaan Skim Smart Life yang merupakan bantuan khusus untuk lif yang diberikan ..

Polis Selangor selamatkan 56 mangsa sindiket - Selangorkini - 14/11

SHAH ALAM, 14 NOV: Polis Selangor menyelamatkan 56 mangsa eksploitasi sindiket pengemis dalam Op Ehsan, bermula Julai lalu hingga semalam. Ketua Polis ..

Selangor International Halal dapat sambutan .. - Selangorkini - 14/11

OLEH NAZLI IBRAHIM SHAH ALAM, 14 NOV: Selangor paling hadapan menerapkan konsep halalan toiyban di peringkat antarabangsa ekoran permintaan tinggi negara ..

Jamal: Where are the Rumah Selangorku homes? - FMT - 13/11

The Umno divisional leader says he will stay in a tent in front of a luxury residential estate for three days to protest the Selangor governments ..

Festival Halal Selangor 2017 bermula 29 Nov - Harakahdaily - 13/11

FESTIVAL Halal Selangor 2017 yang akan diadakan di Taman Tasik Cempaka, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi pada 29 November hingga 3 Disember nanti dijangka ..

861 unit rumah mampu milik telah diproses - Harakahdaily - 13/11

SEHINGGA hari ini, sebanyak 861 unit rumah mampu milik dengan kos RM123.14 juta telahpun diproses untuk pemilikan oleh Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor ..

Khalwat, poligami tanpa izin antara kes .. - Mkini - 13/11

DUN Selangor Sebanyak 22,645 kes disabitkan bagi tempoh 2008 hingga bukan sembilan tahun ini.

PHSSB belanja RM14.73 juta baik pulih dan .. - Selangorkini - 13/11

OLEH HAFIZAN TAIB SHAH ALAM, 13 NOV: Perumahan Hartanah Selangor Sdn Bhd (PHSSB) membelanjakan kira-kira RM14.73 juta bagi kerja membaik pulih dan ..Invest Selangor bantu pelabur dari peringkat awal - Selangorkini -

OLEH SABIRAH AZIZ SHAH ALAM, 13 NOV: Kewujudan agensi khusus seperti Invest Selangor berupaya membantu pelabur memulakan pelaburan dari peringkat awal, di negeri ini. Exco Pembangunan Generasi Muda, Sukan, Kebudayaan dan ..Kerajaan Negeri pantau aktiviti cegah kes malaria - Selangorkini -

OLEH HAFIZAN TAIB SHAH ALAM, 13 NOV: Kerajaan Negeri melalui Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) dan agensi berkaitan sentiasa menjalankan pemantauan juga aktiviti kawalan bagi mencegah kes malaria, di Selangor. ..

Selangor peroleh RM49.55 juta hasil caj .. - Selangorkini - 13/11

OLEH HAFIZAN TAIB SHAH ALAM, 13 NOV: Kerajaan Negeri memperoleh RM49.55 juta hasil kutipan caj parkir daripada Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di Selangor, ..

Hampir semua jenayah warga asing melibatkan .. - FMT - 13/11

Statistik juga menunjukkan Selangor dan Pulau Pinang mempunyai penduduk etnik Rohingya paling ramai di Malaysia.

Kelab elit tolak forum akademik selepas .. - FMT - 13/11

Kelab Golf Diraja Selangor berkata ia untuk mengelak sebarang masalah membabitkan pihak berkuasa agama.

Umno pun tak baca akhbar harian mereka, kata .. - Tranungkite - 13/11

SHAH ALAM: Menteri Besar Selangor Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mempertahankan keputusannya untuk menghentikan langganan beberapa akhbar harian kerana ..

Pantau projek SPAH elak denggi - Selangorkini - 13/11

OLEH HAFIZAN TAIB SHAH ALAM, 13 NOV: Pemaju terbabit dalam projek pembinaan sentiasa dipantau supaya mematuhi garis panduan Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan ..

MB: Orang Melayu, ahli Umno sendiri tak mahu .. - Selangorkini - 13/11

OLEH NAZLI IBRAHIM SHAH ALAM, 13 NOV: Arahan Kerajaan Negeri yang mahu semua jabatan berhenti melanggan akhbar Kumpulan Utusan dan New Straits Time ..

Elite KL club denies space for intellectual .. - FMT - 13/11

The Royal Selangor Golf Club confirms they have been approached by religious authorities.

Selangor henti langgan Utusan, BH sebab lemah - Mkini - 12/11

Kata anggota MT Umno jika kerajaan negeri kuat mengapa mereka henti langgan akhbar berkenaan.

Belanjawan Selangor lenyapkan Bajet .. - Selangorkini - 12/11

OLEH AFIX REDZUAN KUALA LUMPUR, 12 NOV: Pembentangan Belanjawan Selangor 2018 pada 3 November lalu berjaya melenyapkan perhatian rakyat terhadap Bajet ..

Pelaburan dari Jepun bakal dipasak di Kuala .. - Selangorkini - 12/11

OLEH AFIX REDZUAN KUALA LUMPUR, 12 NOV: Negeri Selangor bakal menerima pelaburan baru bernilai RM1.2 bilion daripada pelabur Jepun di Kuala Langat dalam ..

Selangor gembira Kedah ‘tiru’ .. - Selangorkini - 12/11

OLEH ERMIZI MUHAMAD CYBERJAYA, 12 NOV : Kerajaan Selangor menyambut baik inisiatif dilaksanakan Kerajaan Kedah yang mengumumkan pengecualian caj bekalan ..
News Buzz    Bank Negara: Property glut highest level in a decade - .. - FMT
Free Malaysia Today Bank Negara: Property glut highest level in a decade Free Malaysia Today PETALING JAYA: Bank Negara Malaysia (BNM) has responded to reports on the country facing a residential property glut, warning that it is at the highest level in a decade, The Straits Times reported. ..
News Maker    On Twitter, scepticism over Najib's visit to Anwar - .. - M-Ins
The Malaysian Insight On Twitter, scepticism over Najib's visit to Anwar The Malaysian Insight Now, guess why Anwar Ibrahim is facing hell in his life. This visit is political gimmicks. Saiful refers to Anwar's former aide Mohd Saiful Bukhari Azlan whom the PKR de facto leader was ..
World    Gerry Adams to stand down as Sinn Fin leader next .. - BBC
BBC News Gerry Adams to stand down as Sinn Fin leader next year BBC News Sinn Fin president Gerry Adams has revealed he plans to stand down as leader of the party next year. Mr Adams also said he will not stand for election to the Irish parliament (Dail) at the next election. Speaking at ..
Business    Black Friday: Your ultimate holiday shopping guide - .. - CNN
CNNMoney Black Friday: Your ultimate holiday shopping guide CNNMoney The first doorbusters kick off early Thursday morning. Wondering what's open and where to snag a deal? Here's our guide. Best Buy. Opens: 5 p.m. on Thanksgiving Day and will stay open until 1 a.m. Friday. Reopens Friday at 8 ..
Tech    Perodua Myvi D20N ASA What It Can And Cannot Do - .. - Carlist
Carlist.my Automotive News (press release) Perodua Myvi D20N ASA What It Can And Cannot Do Carlist.my Automotive News (press release) The recently-launched all-new Perodua Myvi makes headlines for its impressively competitive levels of equipment which, to recap, comes with LED headlights ..
Tech Hack    'Grey's Anatomy' Recap: A Hacker Threatens to Destroy .. - Brit
Brit + Co 'Grey's Anatomy' Recap: A Hacker Threatens to Destroy Grey-Sloan Brit + Co Not surprisingly, the hacking incident soon starts to cause issues. At least it's good for Webber, who thrives on this kind of situation and can take some charge again. He instructs the doctors how to move ..
Wireless Mobile    Huawei to launch Honor V10 on 28th November - .. - Androidhits
AndroidHits (blog) Huawei to launch Honor V10 on 28th November AndroidHits (blog) Huawei's e-brand Honor is preparing for a new smartphone launch . As per the reports, the brand has scheduled the launch event on 28th Novemeber in China. According to the press invitations, the company is planning to ..
Tech Watch    Google Pixel Buds vs AirPods: Two very different sets .. - Digitaltrends
Digital Trends Google Pixel Buds vs AirPods: Two very different sets of Bluetooth earphones Digital Trends From operating systems to smartphones, competition between Apple and Google has effectively defined an era of technology. With the release of the AirPods last December, Apple established ..
Automotive Future    At Auto Show, State Announces $2 Million More for .. - Courant
Hartford Courant At Auto Show , State Announces $2 Million More for Electric Car Rebate Program Hartford Courant This is the future, Klee said of electric vehicles, several of which were on prominent display at the auto show . He said the concept of zero-emission cars and trucks is being ..
Ads