Beta Mobile

Search : Sprm News   Page 1    SPRM tagih sokongan mahasiswa basmi rasuah - Utusan -

SEREMBAN 13 Ogos - Golongan mahasiswa perlu menjadi ejen perubahan dan pendukung kepada usaha Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam memerangi rasuah dan salah guna kuasa di negara ini. Ketua Pesuruhjaya ..

Bauksit: Kerajaan Pahang akur tindakan SPRM .. - Astroawani - 13/08

Kerajaan Pahang akur dengan tindakan SPRM menyita keseluruhan simpanan bauksit di sini yang berjumlah lebih 10 juta tan.

Isu kilang haram: SPRM serbu pusat khidmat, .. - Astroawani - 13/08

Serbuan itu dipercayai bagi mencari dokumen berkaitan operasi kilang haram di Kampung Sungai Lembu, Penanti.

Kilang haram: SPRM akan rakam percakapan Lim .. - Astroawani - 13/08

SPRM akan menjalankan proses merakam percakapan ke atas Ketua Menteri, Lim Guan Eng berhubung isu kilang kayu haram.

Exco Pulau Pinang direman 5 hari - Kosmo - 13/08

BOON POH diiring pegawai SPRM untuk mendapatkan perintah reman di Mahkamah Sesyen, Georgetown semalam bagi membantu siasatan kes pengoperasian sebuah kilang memproses ..

Stok bauksit di Pahang disita - Kosmo - 13/08

PUTRAJAYA Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan menyita keseluruhan simpanan stok bauksit di Pahang berjumlah lebih 10 juta tan metrik bagi membantu siasatan ..

SPRM akan sita 10 juta tan bauksit di Pahang - Astroawani - 12/08

Azam Baki berkata penyitaan itu dibuat bagi menghalang bahan tersebut daripada dibawa keluar dari tempat penyimpanannya untuk tujuan perniagaan atau ..

PCM pertikai tiada tindakan ke atas kilang .. - Astroawani - 11/08

Orang ramai digesa untuk terus membuat laporan kepada SPRM jika mempunyai maklumat berhubung aktiviti kilang yang beroperasi secara haram.

SPRM geledah rumah exco Pulau Pinang, Phee .. - Astroawani - 11/08

Kenderaan SPRM dilihat memasuki taman perumahan di Sungai Puyu dekat sini kira kira jam 5.35 petang dan kemudian keluar dari kawasan itu kira-kira jam ..

SPRM geledah rumah Phee Boon Poh - Astroawani - 11/08

Kenderaan SPRM dilihat memasuki taman perumahan di Sungai Puyu dekat sini kira kira jam 5.35 petang dan kemudian keluar dari kawasan itu kira-kira jam 7.05 petang.

Mungkin ada tangkapan lain selepas Phee Boon .. - Astroawani - 11/08

Menurut Azam, Boon Poh ditahan di bawah Seksyen 23 Akta SPRM 2009 atas kesalahan salah guna kuasa.

SPRM tahan exco Pulau Pinang - Astroawani - 11/08

Awal petang tadi, SPRM menyerbu pejabat Booh Poh yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Sungai Puyu mewakili DAP.

SPRM serbu pejabat MPSP - Kosmo - 11/08

Bangunan MPSP di Bandar Perda, Seberang Perai yang menempatkan bahagian pelesenan yang diserbu pegawai SPRM semalam. SEBERANG PERAI Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia ..

SPRM selesai rakam keterangan lanjut tiga .. - Astroawani - 10/08

Menurut sumber, ketiga-tiga mereka hadir di ibu pejabat SPRM Putrajaya pada jam 11 pagi dan selesai dirakam percakapan oleh pegawai penyiasat pada jam 6.30 ..Notis SPRM tidak boleh dicabar - Utusan -

PUTRAJAYA 9 Ogos - Notis yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap dua peguam bagi membantu siasatan kes melibatkan National Feedlot Corporation (NFCorp) kira-kira lima tahun lalu, tidak boleh dicabar ..

FIC: Siasatan SPRM percepatkan proses .. - Astroawani - 9/08

Tan Sri Shahrir Abdul Samad berkata pihaknya terbuka dan sedia memberi kerjasama penuh dalam kes anak syarikat Felda berkenaan.

SPRM akan panggil orang penting FIC minggu .. - Astroawani - 9/08

Setakat ini seramai sembilan individu telah ditahan manakala lebih 30 saksi telah dipanggil berhubung isu pembelian kedua-dua hotel itu.Am : Tangkapan, Dakwaan Berterusan Beri Imej Baharu Pada SPRM - Ahmad Zahid - Bernama -

PUTRAJAYA, 8 Ogos (Bernama) -- Tangkapan dan pendakwaan berterusan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap pelaku rasuah telah memberi imej baharu yang baik kepada ..

Lapor penjawat awam hidup mewah melampau - .. - Astroawani - 9/08

Mohd Azam Baki berkata lazimnya penjawat awam yang hidup mewah ini terlibat salah guna kuasa dan rasuah serta mempunyai jawatan tertentu dalam kerajaan.SPRM hanya siasat jika pemilikan harta berunsur rasuah - Azam - Astroawani -

Sebarang pemilikan harta perlu dipastikan mempunyai unsur rasuah atau sebaliknya sebelum sebarang siasatan dapat dimulakan.

Bauksit: SPRM tahan pegawai PTG Pahang .. - Astroawani - 7/08

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan seorang pembantu am di Pejabat Tanah dan Galian (PTG) Pahang kerana disyaki menerima rasuah bagi ..

SPRM masih belum terima laporan dakwaan .. - Astroawani - 5/08

Datuk Dzulkifli Ahmad berkata sehubungan itu pihaknya tidak akan membuka sebarang kertas siasatan sehinggalah laporan rasmi mengenai perkara itu diterima ..

9 petugas PTG Pahang direman - Kosmo - 4/08

PEGAWAI SPRM mengiringi sembilan kakitangan PTG Pahang yang dibawa ke Mahkamah Majistret Kuantan untuk mendapatkan perintah reman semalam. KUANTAN Sembilan kakitangan ..

Bauksit: SPRM geledah sekurang-kurangnya .. - Astroawani - 3/08

Antara kawasan yang digeledah adalah pejabat pelabuhan Kuantan, pejabat kastam serta beberapa syarikat yang dikaitkan dengan aktiviti itu.

Operasi bauksit haram diserbu - Kosmo - 3/08

SEBAHAGIAN daripada 18 buah lori yang digunakan untuk mengangkut bauksit secara haram ditahan sekitar Bukit Goh dan Bukit Sagu tengah malam tadi. PUTRAJAYA Suruhanjaya ..

Jabatan kerajaan berisiko rasuah bakal .. - Astroawani - 3/08

Pengarahnya Datuk Moh Samsudin Yusof berkata pihaknya juga akan menyenaraikan lima jabatan dan agensi kerajaan yang paling bersih daripada kesalahan rasuah ..

SPRM kesan 12 individu bantu siasatan kes .. - Astroawani - 2/08

SPRM kini sedang mengesan 12 individu bagi membantu siasatan sebuah kes rasuah mengikut Akta SPRM 2009.

Bekas pegawai khas Felda direman - Kosmo - 2/08

MUHAMMAD ZAHID (tengah) ditahan reman bagi membantu siasatan kes pembelian Merdeka Palace Hotel & Suites di Kuching pada harga lebih tinggi di Mahkamah Majistret ..

SPRM diminta siasat dakwaan pembelian .. - Astroawani - 1/08

SPRM harus dibenar untuk menyiasat kerajaan negeri termasuk Majlis Perbandaran Pulau Pinang ketika itu dan Majlis Perbandaran Seberang Prai kerana didakwa ..

Siasatan FIC: SPRM tahan bekas pegawai khas .. - Astroawani - 1/08

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, SPRM hari ini menahan bekas pegawai khas kepada bekas pengerusi Felda bagi membantu siasatan berhubung pembelian ..

Bekas CEO FIC ditahan SPRM - Astroawani - 31/07

Penahanan beliau di ibu pejabat SPRM pada 9.20 malam itu disahkan oleh Pengarah Siasatan SPRM Datuk Simi Abd Ghani.

MCMC siasat pihak sebar berita palsu- Salleh - Astroawani - 31/07

SPRM telah mengesahkan bahawa maklumat yang sedang tular itu adalah tidak benar.

SPRM nafi kes JANS tiada kaitan rasuah - Astroawani - 30/07

Kenyataan dibuat selepas khabar angin itu mula tular di media sosial yang dibimbangi boleh mengelirukan orang ramai.

SPRM tahan tiga pengarah isu FIC - Kosmo - 30/07

DUA individu diiringi pasukan SPRM selepas mendapat perintah tahanan reman di Mahkamah Majistret Putrajaya semalam. PUTRAJAYA Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia ..

Tiga ditahan SPRM berhubung pembelian hotel .. - Astroawani - 29/07

Menurut sumber, dua daripada mereka merupakan pengarah sebuah syarikat yang dilantik sebagai ejen untuk menguruskan pembelian hotel tersebut.

3 pejabat diserbu di Kuching - Kosmo - 29/07

TIGA pegawai SPRM melakukan serbuan di pejabat Henry Butcher Malaysia (Sarawak) Sdn. Bhd. di Kuching semalam. KUCHING Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) semalam ..

Siasatan FIC: Deloitte Malaysia nafi .. - Astroawani - 28/07

Tan Theng Hooi berkata Deloitte Malaysia tidak disiasat susulan pembelian hotel di London dan Kuching oleh Felda Investment Corporation (FIC).

Siasatan FIC: SPRM serbu enam syarikat .. - Astroawani - 28/07

Serbuan serentak kira-kira pukul 10 pagi hari ini juga melibatkan tiga pejabat di Sarawak.

SPRM siasat FIC beli Merdeka Palace - Kosmo - 28/07

SPRM kini sedang menjalankan siasatan mengenai pembelian Merdeka Palace Hotel & Suites oleh Felda Investment Corporation. PUTRAJAYA Selepas Hotel Park City Grand ..

Tan Sri, anak didakwa SPRM - Kosmo - 27/07

Balakrishnan (kiri) dan anaknya, Ashok Kumar dibawa ke Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur semalam. KUALA LUMPUR Bekas Naib Presiden MIC, Tan Sri S. Balakrishnan dan anak lelakinya ..

SPRM tahan pegawai JAS Johor disyaki .. - Astroawani - 25/07

SPRM Johor menahan seorang pegawai Jabatan Alam Sekitar (JAS) negeri kerana disyaki meminta dan menerima wang rasuah daripada syarikat penyedia loji pengurusan ..

Dua beranak songlap peruntukan MISDEC bebas .. - Astroawani - 25/07

Penolong Pendaftar Mahkamah Majistret Ayer Keroh, Mohd Anuar Ostadi membenarkan mereka dijamin RM200,000 dengan masing-masing seorang penjamin.

Guan Eng mahu SPRM gariskan lima langkah .. - Astroawani - 24/07

Antaranya mestilah mengisytiharkan harta benda secara umum oleh bukan sahaja Ketua Menteri, Perdana Menteri, Menteri-Menteri malah Ahli Parlimen dan ADUN.

Kenapa kena jemput Guan Eng tandatangani .. - Astroawani - 24/07

Tidak timbul keperluan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menghubungi Lim Guan Eng untuk menandatangani Ikrar Bebas Rasuah (IBR).

Dua ditahan SPRM disyaki terlibat dengan .. - Astroawani - 21/07

SPRM telah menahan dua individu disyaki terlibat dalam penilaian harta dan harga bagi pembelian sebuah hotel di London oleh Felda Investment Cooperation ..

Pembelian hotel di London: Tangkapan dalam .. - Astroawani - 20/07

SPRM mengesahkan ada tangkapan akan dilakukan berhubung pembelian sebuah hotel di London oleh Felda Investment Corporation (FIC) dalam masa terdekat.

SPRM geledah FIC 8 jam - Kosmo - 18/07

Oleh NOOR SYAHIDATOOL AQMA dan MOHD. AZRIN MUHAMMAD Pasukan penyiasat SPRM membawa keluar dokumen-dokumen yang dirampas dari pejabat FIC di Balai Felda di Jalan Gurney 1 ..

SPRM serbu pejabat Felda Investment .. - Astroawani - 17/07

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini telah menyerbu pejabat Felda Investment Corporation (FIC) di Kuala Lumpur.SPRM dijangka ke pejabat FIC hari ini - Utusan -

Ambil dokumen pembelian hotel empat bintang di London KUALA LUMPUR 16 Julai - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dijangka menghantar pasukan penyiasatnya ke pejabat Felda Investment Corporation (FIC) di Jalan Semarak, di ..

Felda sokong penuh tindakan SPRM buka kertas .. - Astroawani - 16/07

Felda menyokong penuh tindakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk membuka semula kertas siasatan berhubung pembelian hotel empat ..
News Buzz    Mob justice at Dr Mahathir's 'Nothing to Hide 2.0' - .. - FMT
Free Malaysia Today Mob justice at Dr Mahathir's 'Nothing to Hide 2.0' Free Malaysia Today ROS LBoard 1. FREE MALAYSIA TODAY Expert ties fiery end to forum to racial rhetoric against Mahathir Sheith Khidhir Bin Abu Bakar
News Maker    Ex-Malaysian Leader Mahathir's Town Hall Meeting .. - Bloomberg
Bloomberg Ex- Malaysian Leader Mahathir's Town Hall Meeting Marred By Violence Bloomberg Kuala Lumpur, Malaysia (AP) -- A town hall meeting with former Malaysian Prime Minister Mahathir Mohamad, who now heads an opposition coalition, was marred by violence Sunday, with several people hurling ..
World    Barnaby Joyce refers himself to high court over .. - Theguardian
The Guardian Barnaby Joyce refers himself to high court over citizenship politics live The Guardian Deputy prime minister's father was a citizen of New Zealand, it emerges, as parliament returns. Follow it live... LIVE Updated. Barnaby Joyce will remain in parliament and in the role of deputy ..
Business    Who says it's a lonely journey? - The Star Online - Thestar
The Star Online Who says it's a lonely journey? The Star Online All in the family: Chua (middle) and his wife, Elaine (second from left), paved the way for their children (from left), sales and marketing director William, food technologist Yi Wen and Wilson, to join the business. Family support ..
Tech    Stargazers blessed to catch meteor shower - The Star .. - Thestar
The Star Online Stargazers blessed to catch meteor shower The Star Online Starry, starry night: The sky in the Rungus village in Matunggong filled with falling stars yesterday morning. The bright moonlight also turned the night sky into day. KUDAT: The Rungus in Matunggong, near Kudat, are ..
Tech Hack    Hackers release more HBO episode shows: report - .. - Reuters
Reuters UK Hackers release more HBO episode shows: report Reuters UK Time Warner Inc's HBO said Sunday in an emailed statement that it was "not in communication with the hacker , and we're not going to comment every time a new piece of information is released." "It has been widely reported that ..
Wireless Mobile    Google Pixel 2 and Galaxy Note 8 vs. iPhone 8: The .. - Valuewalk
ValueWalk Google Pixel 2 and Galaxy Note 8 vs. iPhone 8: The Battle of Android and iOS ValueWalk It seems that augmented reality is set to be a big deal in 2017, with Google Pixel 2 and Galaxy Note 8 mobiles in one corner, and the iPhone 8 in the other, both benefiting from this technology . ..
Tech Watch    Messaging Apps With Surveillance Malware Made It Onto .. - Fortune
Fortune Messaging Apps With Surveillance Malware Made It Onto Google Play Store Fortune Researchers at the security firm Lookout have identified a family of malicious smartphone apps, referred to as SonicSpy. At least three versions of the malware, which is able to remotely control infected ..
Automotive Future    With autonomous technology behind the wheel, driving .. - Seattletimes
Seattle Times With autonomous technology behind the wheel, driving skills begin to hit the skids Seattle Times Driver-assist technology that keeps cars in their lanes, maintains a safe distance from other vehicles, warns of unseen traffic and slams the brakes to avoid rear-end crashes are ..
Ads