Mobile

Headlines : Malaysia Blogs - Group News   Page 1    
17/02 7:58 pm Freedom of Assembly Wins, and the Courts affirmed their rights - 'We .. - Charleshector

The people of Thailand inspires us into action to struggle and further promote our rights and freedoms...People themselves need to act - time for dependency on politicians and political parties must end... The' We Walk...Friendship/Solidarity' of the ordinary people of Thailand has concluded today(17/2/2018). Congrats to the people of Thailand in your quest for justice, human rights and democracy. - See their PUBLIC STATEMENT ISSUED 17/2/2018 below. Of interest also, is the fact that the Courts ..

17/02 6:44 pm Parti politik galakkan rakyat Malaysia luar negara mengundi PRU14 - Wmarhaen

Rakyat Malaysia yang cintakan negara dan mahukan negara bergerak maju perlu menunaikan tanggungjawab memilih wakil agar impian individu dan impian kolektif dapat dikecapi bersama. BAGI memastikan kemenangan dalam Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), selain daripada berkempen di dalam negara, parti politik pemerintah dan pembangkang turut berkempen bagi memastikan rakyat Malaysia di luar negara pulang untuk mengundi. Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan (PH) akan menggunakan jaringan mereka di ..

17/02 6:39 pm Pembangkang pecah belahkan masyarakat Cina, sembang MCA - Wmarhaen

KPDNKK telah menyiarkan iklan Tahun Baharu Cina menampilkan simbol zodiakayam, bukannya zodiak anjing mengikut kalendar Cina. Bagaimanapun kementerian itu dengan cepat memohon maaf. SIKAP parti pembangkang yang sengaja mengangkat beberapa isu dan kesalahan adalah punca kenapa masyarakat Cina berpecah belah. Ketua biro keharmonian agama MCA Ti Lian Ker berkata, kesilapan terbaharu oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK) dan Petronas itu sengaja diriuhkan ..

17/02 6:36 pm Kleptokrasi: Faedah tinggi hutang Malaysia membimbangkan, bakal cetus .. - Wmarhaen

Malaysia lebih bagus daripada negara membangun seperti Singapura pada 112%, United Kingdom 89.3%, Kanada 92.3%, kata Najib dipetik sebagai berkata demikian. Bagaimanapun, beliau tidak pula menerangkan yang Singapura membelanjakan lebih sedikit untuk membayar hutang, dengan menggunakan 6.1% daripada pendapatan negara pada 2016. BAYARAN faedah hutang yang tinggi, hasil pendapatan kerajaan rendah dan banyak menjamin firma kerajaan secara senyap telah mencetuskan kebimbangan akan adanya krisis ..

17/02 4:00 pm PPBM akan tekan hingga SPRM dedah individu sogok ahli - Alhusseyn51

Oleh Faiz Zainudin Peguam parti, Haniff Khatri berkata SPRM belum membuat kenyataan tentang tangkapan yang didedahkan 5 Februari lalu. Mohamed-Haniff-Khatri-Abdulla-ppbm-malaysia PPBM akan terus menekan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk mengesahkan dan mendedahkan butiran siasatan seorang individu yang dikatakan ditahan kerana cuba menyogok ahli PPBM keluar parti. Peguam parti, Mohamed Haniff Khatri Abdulla berkata, sejak tangkapan itu didedahkan 5 Februari lalu, SPRM belum ..

17/02 3:06 pm When Imposters and makers of false NRICs get away with serious crimes? - Charleshector

When a person comes to the polling station pretending that he is you, gets a ballot paper and votes = there are several serious criminal offences or offences that are committed here. Not just election offences - but CRIMINAL offences. When you later come to cast your vote - you may not even know that someone using your name had came before that and voted. What the election officer would do is just give you your ballot paper, for you to cast your vote - but the ballot paper given to you will be ..

17/02 1:06 pm PRU14: Amanah yakin tiada cuba 'cah keting' - Wmarhaen

RANTAU PANJANG - Walaupun pembahagian kerusi masih menjadi perbualan hangat namun Amanah yakin tiada sikap 'cah keting' membabitkan parti komponan Pakatan Harapan (Harapan). Presiden Amanah, Mohamad Sabu berkata, sudah jadi satu perkara biasa timbul rasa mahu bertanding di kawasan yang dirasakan boleh menang. Menurutnya, pada peringkat awal akan wujud perbincangan berhubung pemilihan kerusi namun akhirnya semua pihak akan akur dengan selepas pucuk pimpinan membuat keputusan akhir. "Macam di ..

17/02 12:54 am Kementerian: Tanah rizab Melayu tidak boleh dipajak kepada bukan Melayu - Wmarhaen

Cadangan UDA Holdings Berhad (UDA Holdings) supaya kerajaan membenarkan tanah rizab Melayu (TRM) dipajakkan kepada bukan Melayu untuk meningkatkan kebolehpasaran tanah tidak dapat dilaksanakan buat masa ini ekoran sekatan dalam Enakmen Rizab Melayu Negeri-Negeri. Menurut kenyataan Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE), enakmen itu menyekat sebarang pelupusan sama ada dalam bentuk pajakan atau pindah milik kepada bukan Melayu, dan ia perlu dipinda jika kerajaan mahu melaksanakan ..

17/02 12:48 am Majlis Syura Ulamak akan muktamadkan isu baiah talak tiga pada 24 Februari - Wmarhaen

Pas akan memuktamadkan sumpah baiah talak tiga yang perlu dilafazkan calon Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) di Kelantan, dalam mesyuarat Majlis Syura Ulama (MSU) pada 24 Februari ini. Mursyidul Am PAS, Hashim Jasin, berkata MSU akan membincangkan isu itu secara terperinci termasuk menimbang pandangan ahli badan itu, berhubung keperluan mengekalkan atau menggugurkan taklik talak tiga daripada kandungan sumpah baiah. Beliau dipetik berkata, mesyuarat yang akan dihadiri semua ahli MSU termasuk ..

17/02 12:14 am Orang Asli bina halangan bantah pembalakan haram di Gua Musang - Wmarhaen

Orang Asli Gua Musang membantah pembalakan dan perladangan komersial yang menceroboh tanah mereka, dan kerana kegagalan kerajaan negeri melindungi mereka. ORANG ASLI dari enam perkampungan membentuk sekatan di Gua Musang, Kelantan hari ini bagi membantah pembalakan tidak terkawal di kawasan hutan simpan yang menceroboh tanah mereka di negeri itu. Mohd Syafiq Dendi, pengurusi kawasan tanah adat di Pos Simpor berkata pembantah membina tiga sekatan di Chawas, Tohoi dan Kuala Wok awal pagi ini. ..

17/02 12:02 am Dr Radzi tinggal Hobart demi Ketereh - Msomelayu

BIOGRAFI Dr Radzi Jidin, anak Ketereh jati. MALAM semalam saya dan juga orang Ketereh dapat mengenali Dr Radzi Jidin, 41 dengan lebih dekat lagi. Walaupun saya pernah bersua dengannya di sebuah kedai makan di Ketereh, pertemuan itu tidak dapat saya mengenalinya lebih mendalam. Apa yang dapat dilakukan dalam pertemuan singkat itu, memerhati kepada wajah, perwatakannya dan rambutnya. Bagi saya ada "maknawi" tersendiri pada wajah anak muda ini. dirinya. Semasa berceramah malam tadi di kawasan ..

17/02 9:00 am PPBM akan tekan hingga SPRM dedah individu sogok ahli - Wmarhaen

Peguam parti, Haniff Khatri berkata SPRM belum membuat kenyataan tentang tangkapan yang didedahkan 5 Februari lalu. PPBM akan terus menekan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk mengesahkan dan mendedahkan butiran siasatan seorang individu yang dikatakan ditahan kerana cuba menyogok ahli PPBM keluar parti. Peguam parti, Mohamed Haniff Khatri Abdulla berkata, sejak tangkapan itu didedahkan 5 Februari lalu, SPRM belum membuat kenyataan tentang perkembangan kes itu. Kenapa suspek ..

17/02 8:55 am 13 kerusi Dun Selangor dikekalkan, kekuatan jentera sedia ada akan .. - Wmarhaen

AMANAH Selangor mahu 13 kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) yang dibincangkan dalam Mesyuarat Khas Pengagihan Kerusi Pakatan Harapan Selangor pada Jumaat lalu, dapat dikekalkan oleh pucuk pimpinan parti di negeri ini dan Majlis Presiden Pakatan Harapan. Pengarah Pilihan Raya AMANAH Selangor Jaafar Samsuddin berkata, perbincangan kali pertama yang membawa kepada penentuan bilangan kerusi Dun yang selama ini gagal mendapat kata sepakat setiap parti gabungan Pakatan Harapan di Selangor dapat ..

17/02 8:00 am Zakir Naik ditipu RM12 juta melalui pelaburan hartanah ? - Alhusseyn51

Para penyiasat di India mengatakan pendakwah Islam yang kontroversial Zakir Naik mungkin telah ditipu ketika meluangkan masa untuk melabur dalam hartanah yang didakwa menggunakan nama orang lain. The Asian Age memetik pegawai-pegawai Pengarah Penguatkuasaan India (ED) sebagai berkata mereka telah menemui, dalam penyelidikan mereka ke dalam aktiviti Naik, pembinaan lima daripada hartanah 'benami' yang baru dikenal pasti Naik telah terjebak selama bertahun-tahun. Naik dikatakan telah melabur ..

17/02 7:53 am Umno Kedah yakin tamatkan riwayat politik Dr Mahathir, Bersatu - Wmarhaen

Umno Kedah percaya pengaruh Dr Mahathir dan Bersatu walaupun ada tidak berupaya diterjemahkan kepada undi memihak pembangkang. Situasi yang sekiranya berlaku akan menguburkan Bersatu. ADA beberapa sebab Barisan Nasional (BN) menolak ramalan yang mereka akan kehilangan Kedah pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14). Pertamanya, BN melihat pilihan raya kali ini sebagai peluang keemasan untuk mereka menghapuskan hayat dan pengaruh Dr Mahathir Mohamad jika parti serpihan Umno itu kalah di Kedah. ..

16/02 11:13 pm Boleh- boleh blah !!! - Alhusseyn51

Oleh : Hanpa Maidin 1. Si mamat serba tak mustahil dan serba mungkin berckp ala MO1 bila dia dilaporkan menempelak pertelingkahan PH dalam soal pengagihan kerusi lalu beliau menyimpulkan macam mana nak jadi Kerajaan yang baik. 2. Dia kata keadaan berbeza ketika parti suci dalam pakatan pembangkang apabila banyak pertikaian dapat diselesaikan dengan baik. 3. Alahai pak aji tak payah nak tunjuk baik pulak lah. Geli lah teman. Kalau alasan bertelingkah dalam agihan kerusi tak sesuai jadi Kerajaan, ..

16/02 7:52 pm Patriot: Kenyataan Hishammuddin tak bertanggungjawab, cuai - Wmarhaen

Persatuan Patriot Kebangsaan (Patriot) membidas kenyataan cuai dan tak bertanggungjawab Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Hussein semalam terhadap kumpulan pegawai tentera dan polis veteran itu berhubung isu program semaian patriotisme belia. Presiden Patriot Brig Jen (B) Mohamed Arshad Raji dalam kenyataan hari ini berkata mereka tidak melawan kerajaan seperti didakwa, sebaliknya cuma menolak pemimpin buruk dan korup. Patriot mempertahankan kenyataan ahli mereka berkenaan Program ..

16/02 7:51 pm Ramai pesara tentera masih bergelut untuk hidup - Wmarhaen

Pingat yang dipakai oleh ahli Persatuan Veteran Kaum Cina Tentera Darat Malaysia pada satu siang media bulan lalu. Beberapa pesara tentera yang ditemui The Malaysian Insight berkata pencen yang diterima mereka masih tidak mencukupi. KEHIDUPAN sebagai orang awam bukanlah apa yang diinginkan oleh pesara tentera, selepas sekian lama setia berkhidmat kepada negara. Beberapa anggota veteran tentera yang ditemui The Malaysian Insight berkata, wang pencen yang diterima mereka tidak mencukupi dan ..

16/02 7:41 pm PRU14: Bila...Bila.. Bila you mahu?, tanya Najib - Wmarhaen

Sekira hadapi masaalah dengan peranti adroid sila gunakan firefox - chrome - ie

16/02 4:42 pm Pakatan cadang teruskan had tempoh dua penggal untuk KM, MB - Wmarhaen

Timbalan presiden Pakatan Harapan Lim Guan Eng berkata, perbincangan di peringkat pucuk pimpinan pakatan itu akan diadakan berhubung cadangan melaksanakan had tempoh dua penggal bagi jawatan ketua menteri dan menteri besar sekiranta pakatan memenangi Pilihan Raya Umum ke 14. TIMBALAN Presiden Pakatan Harapan Lim Guan Eng berkata pucuk pimpinannya akan membincangkan mengenai had tempoh perkhidmatan ketua menteri dan menteri besar selepas memgumumkan had perkhidmatan dua penggal bagi jawatan ..

16/02 4:00 pm Kami hanya lawan pemimpin korup, kata Patriot - Alhusseyn51

PATRIOT, sebuah kumpulan pesara anggota polis dan tentera hari ini menjelaskan yang mereka tidak menentang kerajaan sebaliknya melawan pemimpin tidak cekap dan korup. Persatuan Patriot Kebangsaan (Patriot) itu menyelar kenyataan Menteri Pertahanan Hishamuddin Hussein yang mengatakan Patriot adalah salah sebuah kumpulan yang cuba mempengaruhi pemikiran anggota tentera untuk menentang kerajaan. Hishamuddin dilaporkan mengecam tindakan Patriot mengkritk Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) ..

16/02 3:56 pm Kami hanya lawan pemimpin korup, kata Patriot - Wmarhaen

Brig. Jen. (Bersara) Mohd Arshad Raji mengatakan persatuan pesara tentera dan polis itu tidak pernah menyebar politik kebencian dan mereka tidak menentang kerajaan tetapi melawan pemimpin yang korup. PATRIOT, sebuah kumpulan pesara anggota polis dan tentera hari ini menjelaskan yang mereka tidak menentang kerajaan sebaliknya melawan pemimpin tidak cekap dan korup. Persatuan Patriot Kebangsaan (Patriot) menyelar kenyataan Menteri Pertahanan Hishammuddin Hussein yang mengatakan Patriot adalah ..

16/02 12:33 am CIMB selling 50% of CIMB Securities International Pte Ltd to to China .. - Charleshector

CIMB group will be selling 50% in CIMB Securities International Pte Ld to a China's Galaxy International Holdings, and maybe even a further 25% to this Chinese company - well, this was what I read in Bangkok Post today(16/2/2018). CIMB Group has announced it will sell a 50% stake in CIMB Securities International Pte Ltd, CIMBS's direct parent, to China Galaxy International Holdings. ... Well, CIMB is important to Malaysians because it is a Malaysian government owned/controlled company. ..

16/02 9:43 am Perutusan Tahun Baru Cina 2018 - Wmarhaen

Saya mewakili keluarga besar PKR dan Pakatan Harapan (PH) mengucapkan selamat Tahun Baru kepada masyarakat Cina di negara ini serta di seluruh dunia. Semoga pada tahun ini segala cita-cita dan harapan kita semua menjadi kenyataan. Tahun Baru Cina ataupun Pesta Musim Bunga disambut dengan penuh kemeriahan oleh masyarakat Cina. Sudah menjadi kelaziman mana-mana masyarakat dan budaya di dunia ini, kedatangan tahun baru itu diraikan sebagai sebuah permulaan yang baru. Pada tahun ini, kita di ..

16/02 9:38 am PRU14 soal hidup mati untuk MCA - Wmarhaen

Sekiranya prestasi terus buruk, masa depan akan jadi tak menentu, kata Timbalan Presiden Wee Ka Siong. SELEPAS kekalahan paling teruknya pada 2013, MCA perlu melakukan sehabis baik pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan datang atau ia bakal berdepan masa depan yang sangat tidak menentu, kata Timbalan Presidennya Dr Wee Ka Siong. Wee tidak berselindung apabila memberitahu The Malaysian Insight: Ia adalah pertempuran hidup mati MCA pada PRU14. Katanya, MCA perlu mengekalkan tujuh kerusi ..

16/02 9:36 am Pakatan berdepan cabaran besar padam api perkauman menjelang PRU14 - Wmarhaen

Sentimen kaum dan agama adalah senjata ampuh Umno dan PAS untuk meraih sokongan Melayu terutama di kawasan luar bandar. Dr Mahathir Mohamad yang kini menerajui pembangkang Pakatan Harapan akan berdepan tugas mencabar menghapuskan sentimen ini dengan mengetengahkan isu korupsi dan kos sara hidup. MAZLAN Bujang dan Abbas Azmi adalah dua individu yang ditugaskan untuk memadamkan api perkauman dan keagamaan daripada bertambah marak dalam kalangan pengundi Melayu-Islam menjelang Pilihan Raya Umum ..

16/02 9:35 am Umno panik masalah tanah Ijok selesai, kata pegawai Azmin - Wmarhaen

Pengarah Komunikasi Strategik Yin Shao Loong berkata kes itu juga menunjukkan Khalid Ibrahim mengambil risiko semasa mentadbir Selangor. Kerajaan Selangor berkata Umno panik apabila Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali dapat menyelesaikan masalah tanah di Ijok yang diwarisi daripada pentadbiran lepas. Pengarah Komunikasi Strategik Pejabat Menteri Besar Selangor Yin Shao Loong mendakwa tindakan tegas Azmin dapat menyelesaikan pertikaian 18 tahun antara peneroka tanah di Ijok dengan ..

16/02 9:30 am PRU14: Prosedur urut jari tambah masalah, kata Tindak Malaysia - Wmarhaen

Pemerhati pilihan raya memberi amaran prosedur itu tidak sensitif budaya dan mungkin menyebabkan orang tidak mahu keluar mengundi. Pengenalan prosedur urut jari oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak sensitif budaya, kata pemerhati pilihan raya PY Wong. Pengasas Tindak Malaysia itu berkata tanpa mengira kaum, prosedur tersebut boleh menyinggung perasaan sesetengah pengundi dan mungkin menyebabkan mereka tidak mahu keluar mengundi. Ini akan menyebabkan ketidakselesaan tanpa mengira sama ada ..

16/02 7:49 am 'Suka label orang anti-Islam macam perangai IS' - Alhusseyn51

Pegawai Penerangan Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang Wan Ji Wan Hussin menggesa jabatan agama Islam atau jabatan mufti memandang serius istilah 'anti-Islam' yang dilontarkan apabila berlaku percanggahan pendapat. Menurut ustaz muda itu, pendekatan melabel seseorang yang mempunyai perbezaan pandangan atau pendekatan sebagai anti-Islam menyerupai amalan kumpulan pengganas IS. Beliau juga mendakwa istilah anti-Islam semakin digunakan dalam politik di Malaysia dan ia sering ditujukan kepada Parti ..

16/02 12:02 am Gong Xi Fa Cai... - Alditta
15/02 7:01 pm Wishing Everyone Happy New Year Gong Xi Fa Cai - OutSyed -- [GC]

Happy Chinese New Year everyone. Especially to our Chinese neighbours Gong Xi Fa Cai, Happy Year of the Dog 2018. Wishing everyone a good year ahead, with good health, happiness and prosperity. Happy Year Of The Dog

[GC - Google Cache]
15/02 6:55 pm YB Teo Nee Ching Membela Rakyat Yang Tak Faham Apa Pun - OutSyed -- [GC]
15/02 4:00 pm RUU 355 : Mana dalil Alquran boleh tangguh ? - Alhusseyn51

Hj Hadi mencadangkan satu Rang Undang-undang Ahli Persendirian bernama RUU Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) Pindaan 2016 untuk menggantikan Seksyen 2 dengan peruntukan baharu. Ia merangkumi langkah memperuntukkan kuasa kepada Mahkamah Syariah terhadap rakyat Islam dan dalam hal kesalahan yang termaktub pada Butiran 1 Senarai Negeri di bawah Jadual Kesembilan, Undang-undang Persekutuan. Selain itu, Mahkamah Syariah berhak menjatuhkan sebarang hukuman yang dibenarkan undang-undang Syariah ..

15/02 2:56 pm 'Suka label orang anti-Islam macam perangai IS' kata Wan Ji - Wmarhaen

Pegawai Penerangan Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang Wan Ji Wan Hussin menggesa jabatan agama Islam atau jabatan mufti memandang serius istilah 'anti-Islam' yang dilontarkan apabila berlaku percanggahan pendapat. Menurut ustaz muda itu, pendekatan melabel seseorang yang mempunyai perbezaan pandangan atau pendekatan sebagai anti-Islam menyerupai amalan kumpulan pengganas IS. Beliau juga mendakwa istilah anti-Islam semakin digunakan dalam politik di Malaysia dan ia sering ditujukan kepada Parti ..

15/02 2:22 pm 6 bilionair Melayu lahir zaman saya jadi MB sembang Muhammad Taib - Wmarhaen

Sekira hadapi masaalah dengan peranti adroid sila gunakan firefox - chrome - ie

15/02 12:00 am Mengundi tanpa takut untuk perubahan, veteran gesa angkatan bersenjata - Alhusseyn51

AHLI angkatan tentera tidak boleh dibelengu oleh ketakutan apabila membuat undi mereka pada pilihan raya umum akan datang, dan hanya mempertimbangkan kehormatan negara, kata Presiden Persatuan Patriot Nasional, Mohamed Arshad Raji. Arshad berkata walaupun bekerja dengan kerajaan, tugas angkatan tentera adalah untuk menegakkan kehormatan dan kesejahteraan negara. "Bagi saudara-saudara kita yang masih aktif dalam angkatan bersenjata dan polis, kami meminta anda untuk mengundi tanpa rasa takut ..

 AJK Pas Pusat minta Tan Sri Rashid masuk Maharaja Lawak Mega - Wmarhaen

Sindiran naib presiden PPBM Tan Sri Rashid Abdul Rahman agar Pas bergabung dengan Umno untuk mengelakkan parti itu kalah teruk dalam pilihan raya umum (PRU) mendapat reaksi seorang ahli jawatankuasa Pas Pusat asal Terengganu. Dr Azman Ibrahim sebaliknya melancarkan serangan balas dengan mendakwa Abdul Rashid yang juga bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai dua gandingan lawan utama Pas. Inilah dua gandingan yang sangat sinonim ..

15/02 11:45 am We walk... a action to highlight injustices and concerns...still going?? - Charleshector

We cannot simply sit back in the face of human rights violations and injustices, and hope that our government will do the needful to ensure that all is well for all persons. Sometimes, we need to ACT ourselves to highlight these wrongs, and hopefully get our government to ACT to ensure justice is done. YES - we cannot also just depend on politicians and political parties - we need to ACT ourselves. Now, the people of Thailand, having gotten together as Networks like t he Health Security Watch ..

15/02 11:24 am PRU14: Kamarudin aktif semula, jadi calon Bersatu di Pasir Puteh - Wmarhaen

Kamarudin Mohd Noor yakin faktor beliau sebagai anak jati Pasir Puteh memberi kelebihan kepadannya untuk menewaskan calon Barisan Nasional dan PAS pada Pilihan Raya Umum ke-14 nanti. SELEPAS lapan tahun menyepi daripada politik, bekas ketua Umno bahagian Pasir Puteh selama 15 tahun, Kamarudin Mohd Noor kini menyertai Bersatu dan bakal menjadi calon Parlimen Pasir Puteh dalam pilihan raya umum akan datang. "Saya terpanggil untuk menyertai Bersatu selepas ia ditubuhkan dengan satu alasan, ..

15/02 11:12 am PPBM: PAS dan Umno mungkin berganding di Sabak Bernam - Wmarhaen

Seorang pemimpin PPBM di Sabak Bernam menyuarakan kebimbangan berkenaan kemungkinan Umno dan PAS bergabung untuk bertanding di kerusi itu pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14). Timbalan Ketua PPBM Sabak Bernam Mohd Hamizar Sulaiman berkata PAS dan Umno dianggap parti kuat di kawasan itu. Jika kita lihat keputusan PRU lepas bagi 2 kerusi DUN Sungai Ayer Tawar dan Sabak, pertarungan hanya antara PAS dan Barisan Nasional, katanya kepada FMT. Bagaimanapun, Hamizar berkata, jika PAS dan BN menentang ..News Buzz    Falling sales and vanishing crowds at Petaling Street .. - FMT
Free Malaysia Today Falling sales and vanishing crowds at Petaling Street Free Malaysia Today FMT_ROS_Leaderboard_Top_728x90. FREE MALAYSIA TODAY Indonesia mulls temporary ban on maids to Malaysia FMT Reporters
News Maker    Fierce but Frail, Malaysia's Mahathir, 92, Aims to .. - Nytimes
New York Times Fierce but Frail, Malaysia's Mahathir , 92, Aims to Topple Protg New York Times PERAI, Malaysia Mahathir Mohamad, who led Malaysia for decades with dagger-sharp rhetoric and increasingly autocratic ways, is 92 and in frail health. But he wants his old job back. To do it, ..
World    Florida school shooting: Students demand tighter gun .. - BBC
BBC News Florida school shooting: Students demand tighter gun controls BBC News Young survivors of Wednesday's school shooting in Florida have taken part in an emotionally charged rally demanding tighter gun controls. Protesters in Fort Lauderdale chanted "shame on you", referring to US ..
Business    Report: Winn-Dixie owner preparing for bankruptcy, up .. - Wsbtv
WSB Atlanta Report: Winn-Dixie owner preparing for bankruptcy, up to 200 stores could close WSB Atlanta Up to 200 stores could close as part of a bankruptcy filing, Bloomberg reported. According to Winn-Dixie's website, the retailer has locations in Florida, Georgia, Alabama, Louisiana and ..
Tech    The $800 Huawei Mate 10 Pro is a solid Android .. - Techrepublic
TechRepublic The $800 Huawei Mate 10 Pro is a solid Android smartphone that's also sleek and stylish TechRepublic The new flagship phone from Huawei is the Mate 10 Pro, and it's a gorgeous device with an excellent Leica dual camera and a fast fingerprint scanner. By Teena Maddox February 17, 2018, ..
Ads