Mobile

Headlines : Kadirjasin News   Page 1    
8/12 11:30 pm The Monarchy, Shaman and the Power of Sosial Media
4/12 3:06 pm Vendetta Politik Najib Akan Berterusan

Cuma pengasas suruhanjaya itu, I Mappadulung Daeng Mattimung Karaeng Sandrobone Sultan Abdul Jalil) Mohd Najib Abdul Razak, dan konco-konconya gagal mencapai matlamat yang diharap-harapkan apabila tidak seorang pun saksi berjaya diugut untuk melibatkan Dr Mahathir dan Anwar. Sebaliknya saksi lima bintang mereka, Tan Sri Nor Mohamed Yackop, merosakkan majlis suka ria mereka dengan menerima sepenuh tanggungjawab ke atas kerugian itu. Bukti balas dendam mereka pantas dan jelas. Sebaik saja membuat ..

28/11 5:26 am UiTM Untuk Budak-budak Lembap, Kata Adnan Mansor

Apa yang jelas ialah maki hamun dan cacian mereka berterusan. Semakin terdesak semakin kerap dan keras caci maki mereka. Yang terbaru adalah leteran Adnan Mansor bahawa Universiti Institut Teknologi Mara (UiTM) ditubuhkan bagi menampung pelajar Malayu/Bumiputera yang lembap (slow learners). Kalau pembangkang kacau-bilau, huru-hara, caca-caca marba maka yang seelok-eloknya dibuat oleh bapak-bapak kepala Umno/BN ialah relaks. Mengapa harus gila-gilaan bikin kepala pusing pak? Guna sajalah duit ..

22/11 9:23 pm Panduan ROS Dalam Pematuhan PPBM

Muhyiddin berkata, pertemuan perwakilan PPBM dengan Ketua Pengarah JPPM, Surayati Ibrahim pada 21 November di Putrajaya berjaya mencapai kata putus. Katanya, pihak JPPM memberi ruang kepada PPBM untuk membentangkan cadangan penyelesaian urusan pembentukan parti itu yang masih belum selesai. Muhyiddin berkata, keputusan itu dicapai selepas perbincangan 'positif' antara kedua-dua belah pihak. (Baca lanjutdi sini) . Antaranya adalah PPBM diberi masa untuk mengemukakan saranan bagi menyelesaikan ..

14/11 6:46 am Angan-Angan Mat Jenin Rampas Pulau Pinang

Saya sikit pun tidak hairan dengan tindakan Zahid mengaitkan banjir di negeri itu dengan harapan Gerakan merampasnya kembali dalam Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang atas dua sebab. Pertama Umno/BN akan menggunakan apa saja untuk menaikkan semangat penyokong akar umbi BN yang sudah putus asa, kecuali apabila disogok dengan duit. Kedua kerana dia berpidato di Persidangan Agung Gerakan. Saya tidak berani hendak kata ramalan dan rujukan Zahid kepada petanda Tuhan itu tepat atau tidak. Manalah ..News Buzz    I was defending people's right to decide politics, .. - M-Ins
The Malaysian Insight I was defending people's right to decide politics, says Zaid Ibrahim The Malaysian Insight Umno Sungai Besar division chief Jamal Yunos and his supporters burned two effigies of Zaid on the sidelines of the assembly in Kuala Lumpur. Jamal had also threatened to hammer ..