Beta Mobile

Headlines : Greenboc News   Page 1    
19/05 4:21 pm [VIDEO] Che Det Jawab Pelbagai Soalan, Dulu Hadi Juga Peluk Kit Siang

China, ekonomi, Islam dan tips jantung, Dr M jawab semua Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini berkata kecenderungan pentadbiran Datuk Seri Najib Razak sekarang kepada pelaburan China adalah dengan niat untuk mendapatkan wang negara itu. Dia (Najib) nak duit China. Dia beri kontrak besar kepada China. Bila dia tidak ada duit nak bayar hutang, dia akan serahkan wilayah negara kepada China, kata bekas perdana menteri itu dalam serangan terbarunya terhadap dasar ekonomi Najib yang memberikan tumpuan ..

18/05 12:36 am Jenayah Berlaku Di Depan Mata Najib, Mengapa Tiada Tindakan?

Peguam persoal Najib tidak kutuk jenayah depan mata oleh Mat Over Peguam dan Ahli Parlimen PKR N Surendran hari ini mempersoalkan kegagalan Datuk Seri Najib Razak mengutuk kelakuan jenayah yang disaksikan olehnya ketika sesi Dialog Transformasi Nasional (TN50) di kediaman rasminya di Putrajaya malam tadi. Amat mengejutkan dan tidak boleh diterima yang perdana menteri Malaysia, selepas menjadi saksi dari jarak dekat jenayah berbentuk kekerasan ini, langsung tidak mengutuk atau menegur, kata ..

16/05 6:19 pm [VIDEO] Rafizi Minta Semua Ketua Bhgn UMNO & Pimpinan BN Yang Terima Wang ..

Rafizi dakwa Umno, BN terima RM10.2 juta duit SRC dari Najib Naib Presiden PKR Rafizi Ramli hari ini mendakwa Umno, termasuk ibupejabat dan beberapa bahagian, serta parti-parti komponen BN, menerima sejumlah RM10.02 juta daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. Rafizi mendakwa wang yang disalurkan oleh Najib itu adalah dana daripada bekas anak syarikat 1MDB, SRC International Sdn Bhd. Dakwaannya itu dibuat berdasarkan dokumen siasatan yang bocor yang kemudiannya dimuat naik di ..

2/05 8:50 pm [VIDEO] PAS Dulu Tak Sama Dengan PAS Sekarang

Mat Sabu: Dulu miskin, sekarang pemimpin PAS naik business class PAS yang satu masa dulu dituduh menolak pembangunan material dan sesat akidah, kini berdepan dengan tuduhan baharu yang berkait dengan gaya kehidupan mewah pemimpinnya, kata Presiden Amanah, Mohamad Sabu. Bekas timbalan presiden PAS itu berkata, perubahan tersebut mula dirasakan beberapa tahun lalu, apabila gaya hidup mewah beberapa wakil rakyat parti itu menimbulkan tanda tanya di kalangan ahli. Kita melihat kelainan setahun dua ..

27/04 8:14 pm [VIDEO] PAS Sedang Menuju "Jahanam"

Ulamak yang memilih Kemungkaran...! 1. Saya memilih utk ikuti live ulamak Pas bermuktamar pagi ini. Sebaik sahabat saya Ustaz Mohd Nazri Chik selesai aluan, ucapan sulung adalah wakil Kedah Ustaz Rejab Md Akhir. 2. Belum pun sempat berucap, semua yg hadir diajak bangun dan sama laung kata semangat, yg terus disusuli kata "jahannam PAN". 3. Allahu... Saya benar tergamak, terdiam, tak terkata beberapa saat. Itu rupanya kalimah pertama hari mulia 1 Syaaban 1438H ini, didoakan oleh perwakilan dlm ..

20/04 10:30 am [VIDEO] Dana Pencen, Tabung Haji Masuk Akaun Najib, Jho Low

WANG PENCEN DARI SRC INTERNATIONAL DAN WANG TABUNG HAJI DIGUNAKAN UNTUK MEMBAYAR JHO LOW Pendedahan saya berkenaan dana SRC International Sdn Bhd yang dipindahkan ke akaun Dato Seri Najib Tun Razak sebenarnya mahu menumpukan perhatian rakyat kepada isu yang lebih besar iaitu bagaimana wang dari tabung pencen rakyat dan wang dari Tabung Haji akhirnya diselewengkan kepada Jho Low. Hari ini, saya akan buktikan bagaimana Jho Low menjadi penerima terbesar aliran wang dari tabung rakyat melalui SRC ..News Buzz    Mahathir: Najib trying to save himself with Chinese .. - FMT
Free Malaysia Today Mahathir: Najib trying to save himself with Chinese money Free Malaysia Today Malaysia's longest serving prime minister made this claim when asked for his take on why Najib was forging closer ties with China and whether there was an ulterior motive behind the move. The ..